Ana Sayfa   |   Bayi Girişi   |   Site Haritası   |   English

 

 

 
New Page 1

Medyada Su

 

 
Baraj su doldu ama yine tasarruf dendi

Tarih      : 28.03.2008
Kaynak : Hürriyet
 
 
Mart ayında başlayan yağışlar sonucu barajlarda iki aylık su birikmesine karşın, ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Ankaralıların tasarruf yapmasını istedi. Kılıç, herkesin su kaynaklarının sonsuz olmadığı bilinciyle hareket etmesi gerektiğini de ifade etti.
 
Büyükşehir Belediyesi, Mart ayında başlayan yağışlar sonucu barajlarda 2 aylık su biriktiğini bildirdi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, başkentte yaşanan kuraklığın her geçen gün barajlardaki su seviyesini düşürdüğü belirtildi. Son 1 haftada düşen yağışlar sonucu Ankara’yı besleyen barajlara toplam 50 milyon metreküp su geldiği kaydedilen açıklamada, "Mart ayında başlayan yağışlar barajlarda 2 aylık su biriktirdi" denildi.
 
Açıklamada, ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç’ın konuya ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi. 1 Mart tarihinden itibaren barajlara toplam 88 milyon metreküp su geldiğini bildiren Kılıç, bunun 50 milyon metreküplük kısmının ise 20-26 Mart tarihleri arasındaki yağışlardan kaynaklandığını ifade etti.
 
Kavşakkaya Barajı’nın da aralarında bulunduğu 7 barajda toplam 137 milyon metreküp kullanılabilir su bulunduğunu belirten Kılıç, şunları kaydetti; "Kış aylarında günlük 800-850 bin metreküp arasında su tüketimimiz oldu. Geçen yaz tasarruf çağrılarımıza uyarak günlük su tüketimini 600 bin metreküplere kadar indiren başkentliler, kışın bu uyarılara ne yazık ki uymayarak hiç tasarruf yapmadılar. Baharın gelmesi ile birlikte özellikle Mart ayında yağışların mevsim normallerinde olması sonucu barajlarımıza 88 milyon metreküp su geldi. Bu durum biraz da olsa yüzümüzü güldürdü. Yağışın Nisan ayında da sürmesi halinde baraj havzalarının biraz daha besleneceğini tahmin ediyoruz."
 
AVRUPA’DA KİŞİ BAŞI 120 LİTRE
 
Türkiye’de insanların "hiç tükenmeyecekmiş gibi su kullandıklarını" ifade eden Kılıç, "Avrupa ülkelerinde kişi başına günde 120 litre su tüketilirken, bizde bu oran günlük 200 ile 250 litre arasında değişiyor" dedi.
 
İçme suyu olarak kullanılması gereken suyun büyük bir kısmının, bozuk musluklar, elde yıkanan bulaşıklar, halı ve araba yıkamaları, bahçe sulamaları gibi uygulamalarla boşa harcandığını vurgulayan Kılıç, herkesin su kaynaklarının sonsuz olmadığı bilinciyle hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
 
Barajlarda son durum, Açıklamada, barajlardaki su miktarlarıyla ilgili şu bilgilere yer verildi; "Son durumla ilgili olarak Ankara’nın toplam su gereksiniminin üçte ikisini tek başına karşılayan Çamlıdere Barajı’nda 70 milyon metreküp, Kurtboğazı Barajı’nda 6 milyon metreküp, Eğrekkaya Barajı’nda 32 milyon metreküp, Çubuk 2 Barajı’nda 4 milyon metreküp, Bayındır ve Akyar Barajlarında toplam 11 milyon metreküp ile Kavşakkaya Barajı’nda 14 milyon 600 bin metreküp su rezervi bulunuyor."
 
 
 28.03.2008

 Kaynak : Hürriyet


 

 

OSB’lerin su tüketiminin yarısı kuyudan

 
 

2015'te dünyanın üçte ikisinden fazlası yeterli su bulamayacak

 
 

Dünyadaki su kaynakları hızla azalıyor

 
 

Zehirli Denizanası Uyarısı

 
 

Musluktan Mavi Su Aktı

 
 

Sakarya'da Sapanca Gölü'nü besleyen Sarp Deresi kenarında bir kamyon dolusu kimyasal atık bulundu.

 
 

Bilim Dünyasını Şaşırtan Keşif

 
 

Dünyada Su Yeterli Değil!

 
 

İstanbul’a su sağlayan Melen Çayı'da kuruyor

 
 

Baraj su doldu ama yine tasarruf dendi

 
 

İzmir'in kaç günlük suyu var?

 
 

Bidonları hazırlayın, su petrolün yerini alacak

 
 

Çevre için bir saat karanlık

 
 

Türkiye’nin en harika 10 doğa olayı

 
 

Su kesintisi yok ama tasarrufa devam

 
 

İstanbul'da barajların yüzde 42'si dolu

 
 

Dünya Su Günü

 
 

İnatçı köylüler susuzluğa mahkum oldular

 
 

İstanbul’a kar geç geldi

 
 

Melen Suyu, Boğaz’ı tek tünelle geçecek

 
 

Suriye Fırat’tan daha fazla su istiyor

 
 

Tuz Gölü'nde yaşam bitti mi?

 
 

Kocaeli'de 35 yıl su sıkıntısı yaşanmayacak

 
 

Isınan Sular Akdeniz'i Tehdit Ediyor

 
 

Dünya’nın Suyu Tükeniyor

 
 
   

  [1] [ 2]

 
  YAZDIR SAYFA BAŞI ANA SAYFA GERİ DÖN

 
 
 

  Copyright ?2008 Teknik Arıtma. Tüm Hakk?Saklıdır. Sık Kullanılanlara Ekle  |  Ana Sayfam Yap  |  Arkadaşına Gönder